Egy jó szinonimaszótár nem csak a munkában, de a hétköznapokban is segíthet. Ez elsőre érdekesen hangzik, de a változatos beszédből, írásból hátrányod biztosan nem lesz, sőt.

Alapvetően mindannyian akkor találkozunk a szóismétlés problémájával, amikor iskolába járunk. Ilyenkor - főként magyar órán - fontos, hogy igényesen írjunk. Ez azzal jár, hogy figyelnünk kell a szövegünk, mondataink szerkezetére, azok összetételére. Habár ilyenkor általában ezt nem vesszük túl komolyan, mégis a későbbi életünkben szinte mindig szükséges lesz.

Munkánk során szinte alapvető, hogy e-mailben kell kommunikálnunk, ami sokaknak nehezen megy. A biztos írási készség fejlesztésének egyik járható útja a változatos szóhasználat, vagyis a szinonimák használata.

Nézzünk pár tippet, ami neked is segíthet a szinonimák használatakor!

E-mail tárgy

Legyen munkahelyi, vagy magán üzenet, a tárgy az egyik legfontosabb része. A felhasználók ezzel találkoznak elsőként, részben ez alapján döntik el, hogy megnyitják-e azt. A helyes tárgy gyorsabb és biztosabb reakciót eredményezhet.

Mindez sokkal fontosabb, ha például hírlevelet küldesz ki, ahol fontos a konverzió. Ebben az esetben már korántsem lényegtelen, hogy mit lát a felhasználó, amikor megpillantja az üzenetet. Az ilyen típusú hírleveleknél ne felejtsük el A/B tesztelni!

Írjunk jobb ajánlatokat

Az üzleti életben nem mellékes, hogy egy megrendelés esetében sikerül-e eljutni a szerződésig, vagy sem. Az hogy milyen minőségű az ajánlat részben függ annak nyelvezetétől. A szinonimaszótár felütésével sokat optimalizálhatunk ezen a szövegen is. Persze, értelemszerűen az ár és a szakértelmünk a lényeg.

Figyeljünk a szövegezésre a legapróbb részletekig és találjunk ki egy olyan formulát, ami megnyerő és egyedi. Itt nem ejthetünk helyesírási hibát, ahogy a szóismétlést is kerülnünk kell.

Szerezzünk be egy szinonimaszótárat

Pár ezer forintért kaphatunk már egy fizikai kiadványt, vagy használhatunk webes alkalmazást is. Az utóbbi előnye az lehet, hogy segíthet akár az ismétlések megtalálásában is.

Ne feledd, hogy a szóismétlést csak akkor tudjuk elkerülni, ha észrevesszük. Ez sokszor nem egyszerű, ezért érdemes okosan használni az eszközeinket és megkeresni a megfelelő szolgáltatásokat.

Ha szinonimaszótárat keresel, akkor használhatod a miénket is!

Posted on