A tipo egy mellékprojekt alapvető hétköznapi problémára építve. Ha valamilyen okból kifolyólag írnunk kell - legyen az cikk, e-mail, vagy bármi más - mindig figyelnünk kell a helyesírásra, amit kissé körülményes ellenőriznünk magyar nyelven. Ott van a Word, a Google Docs és persze ott van a sima Google keresés is, ha arról van szó. Ezeket az eszközöket használni sokszor külöményes, például ha e-mailt írunk, miért tennénk azt Word-ben? Ha szinonimát akarunk keresni, akkor keresnünk kell egy népszerűbb online szolgáltatást csak azért, hogy kikerüljük a szóismétlést, már ha észrevesszük.

Amire nekünk lenne szükségünk az egy szimpla alkalmazás, ami elvégzi az alapvető olvashatóság elemzést, helyesírás ellenőrzést, megnézi a szóismétlést és korrigálja az alapvető helyesírási hibákat, félregépeléseket. Mindezt teszi ott, ahol szükségünk van rá, például az e-mail fiókunkban, miközben új üzenetet komponálunk.

Persze, mindez nem kell hogy ilyen egyszerű legyen. Mindez lehet egy külön alkalmazás, ahol rendszerezhetjük irományainkat sőt, ha úgy alakul akár még megoszthatjuk másokkal is közvetlenül. Összességében ez lenne a tipo, külön is működőképes API-k, amik kombinálva képesek egészen egyszerűsíteni a hétköznapjainkon.

Mindennek az első lépése az említett négy alapvető API kialakítása, egy a szinonimáknak, egy a helyesírásnak, egy az olvashatóságnak és egy az SEO-nak.

A célunk nem a tökéletesség, erre jelenleg nincs kapacitásunk és úgy gondoljuk, hogy ezen a területen ez nagyon nehéz feladat. A célunk az elég jó elérése. Az alkalmazásunk fejlesztése hosszú folyamat, ahol lépésről lépésre haladunk és építkezünk. Azon dolgozunk, hogy a rendszer idővel egyre jobb legyen és egyre kevesebbet hibázzon.

Az oldal működtetői

Az oldalt a Cone Development Bt. fejleszti valamint üzemelteti. Az oldal tartalma és forráskódja a társaság tulajdonát képezi.

Ha bármilyen észrevételed van, vagy szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, úgy a hello@tipoapp.hu címen teheted meg.

Jelenlegi verzió: v1.4.3